PRESSEMEDDELELSE

En Glemsom Troldmand

og hjælpsomme børn

27

Dec, 2019

Ny eventyrlig børnebog inspirerer til hjælpsomhed og gå-på-mod – og det er der brug for!

En Glemsom Troldmand handler om drengen Sebastian, der møder den lettere forvirrede og glemsomme magiker, Knaak. Knaak er ved at miste sin licens til at trylle, men Sebastian kaster sig ind i kampen og hjælper Knaak. Ikke mindre end et forrygende eventyr med magi, rappede trylleformularer og sjove figurer.

Og så har bogen demens som dybereliggende tema
.

 

Demens i børnehøjde 2.0

Børn er sjældent tænkt ind i sammenhæng med demens. Men det er i virkeligheden en fejl. De oplever i lige så høj grad som deres forældre, at der er noget galt, når en bedsteforælder får demens. Og de lægger lige så meget som voksne mærke til, når personer opfører sig anderledes i bybilledet. Til gengæld er de ofte meget
friskere til at handle på det, de oplever.

Og hvad gør man så, når det handler om demens?

Det er spørgsmålet og bevæggrundene for, at Aarhus Kommune sammen med Huusmann Media har udviklet En Glemsom Troldmand.

“Med bogen vil vi understøtte, at børn bliver robuste og får lyst til at hjælpe andre mennesker, når de har brug for hjælp. Et demensvenligt samfund – som vi arbejder med i Aarhus Kommune – forudsætter handlekraft og fornemmelse for medborgerskab hos alle generationer. Og derudover er et godt eventyr altid noget, man kan have glæde af sammen”, udtaler Demenschef Elisabeth Flindt.

Fra Lakridsmysterie til Troldmænd

Aarhus Kommune og Huusmann Media udviklede i 2014 Anton og Lakridsmysteriet. En app-baseret bog om demens for børn i alderen 5-7 år. Den viste vejen for nye måder at formidle viden om demens til børn. Med En Glemsom Troldmand bliver bolden spillet helt over på børnenes egen banehalvdel. Hovedpersonen Sebastian er ikke sikker på, hvad der er rigtigt og forkert at gøre, når man hjælper andre, der har brug for hjælp. Men ét er sikkert: Han vil hjælpe. Og på den måde er han kilde til inspiration.

Demensvenlighed – og eventyr

En Glemsom Troldmand handler ikke bare om demensvenlighed, som er et fokuspunkt for Aarhus Kommune, men også om venlighed i et meget bredere perspektiv. Hvis man har brug for hjælp, vil man gerne møde hjælpsomme mennesker – i alle aldre.

Nærmere oplysninger om bogen og baggrunden for udviklingen af bogen kan fås ved henvendelse til Demensfaglig Konsulent Anders Kristian Krogager Andersen på 8713 1912 og [email protected]. Se også Huusmann Media.

En Glemsom Troldmand udkom den 1. december 2019 og kan købes på Huusmann Shop.